Veelgestelde vragen

Om je een handje op weg te helpen.

Dotwork is een, in Nederland opkomende tattoostijl. Deze stijl wordt vooral gebruikt bij het maken van geometrische en mandala tatoeages, maar kan ook gebruikt worden bij het inschaduwen van het ontwerp. Het woord DOTwork zegt het al: er wordt gebruikt gemaakt van dots (puntjes).

Over het algemeen doet tatoeëren niet heel veel pijn. Het is afhankelijk van de persoon, plaatsing van de tatoeage en je gemoedstoestand. Daarnaast is mijn ervaring dat dotwork minder pijnlijk is.

Het antwoord is nee. Ik tatoeëer geen vingers en alles boven de sleutelbenen (hals, nek en gezicht). 

Met veel zorg en liefde! Denk er aan dat je altijd schone handen hebt voordat je de verse tatoeage aanraakt. Zorg ervoor dat je tijdens de genezing de tatoeage goed insmeert, dat wil niet zeggen dikke lagen insmeren, maar zorg er voor dat de tatoeage niet uitdroogt.

Bij het maken van een afspraak zal ik altijd de nazorg toesturen, wanneer je bij mij bent geweest zal ik altijd vragen of alles duidelijk is. Wanneer er tussendoor vragen zijn kan je altijd contact met mij opnemen.

Als je de tatoeage goed verzorgt zal het binnen 2 à 3 weken genezen zijn.

Met een verse tatoeage wordt het afgeraden om te gaan zwemmen. Dit omdat het een open wond is en je zo makkelijker infecties kan oplopen. Wacht er dus mee tot het is genezen en voorkom ziekenhuis bezoekjes en een lelijk geworden tatoeage.

Dit is afhankelijk van de grootte en de tijd dat ik er mee bezig ben. Ik werk met een uurtarief die we van te voren hebben afgesproken. Voor een kleine tatoeage kan ik meestal wel inschatten hoe lang ik ermee bezig ben, voor een groter formaat is dit wat lastiger en zal ik dit ook naar je benoemen.